Het uitkiezen van een babyfoon kan een behoorlijke opgave zijn. Zeker als je niet zeker weet welk babyfoon verbindingstype past bij jouw situatie. Er zijn tegenwoordig behoorlijk wat verschillende soorten babyfoons. Elk model heeft zijn eigen specifieke manier van verbinden.

Natuurlijk wil je een goede keuze maken en jouw kleintje op elke minuut van de dag in de gaten houden. Daarom hebben we een overzichtelijke lijst voor je opgesteld waarin we elk babyfoon verbindingstype uitlichten. Zo weet je zeker dat je niets aan het toeval over hoeft te laten als het gaat om de veiligheid van jouw baby.

DECT – Digitale verbinding

Een DECT – Digitale verbinding babyfoon heeft een veilig verbindingstype. Afluisteren of meeluisteren is met deze verbinding niet mogelijk. Omdat dit babyfoon verbindingstype werkt via een digitaal signaal, heb je nooit last van bijgeluiden of storingen.

Daarnaast hebben deze babyfoons binnenshuis een bereik van 300 meter. Ga je de deur uit, dan heb je een bereik van ongeveer 50 meter. Een nadeel van dit babyfoon verbindingstype is dat je niet de mogelijkheid hebt om de babyfoon uit te kunnen breiden met extra units.

Analoge verbinding

Dit type babyfoons maken gebruik van een analoge verbinding. Dat wil zeggen dat dit babyfoon verbindingstype hetzelfde is als die van bijvoorbeeld een radio of stereo. Het signaal dat je op de unit ontvangt, gaat via de lucht. Je moet de ontvanger en de zender van deze babyfoon dus op elkaar afstemmen om het geluid vanuit de babykamer te kunnen horen.

Deze babyfoons zijn vrij van straling. Dat is fijn voor jezelf, maar natuurlijk ook voor jouw kindje. Ze hebben een goed bereik binnenshuis. Dit kan tot wel 400 meter zijn. Buiten het huis zenden ze een stabiel signaal uit tot 50 meter. Het is wel zo dat je met dit babyfoon verbindingstype meer kans hebt op ruis en storingen. Ook heb je alleen de beschikking over geluid, en niet over beeld.

WiFi

Als vanzelfsprekend maakt deze babyfoon gebruik van een Wifi verbindingstype. Je hebt dus overal waar je de beschikking hebt over Wifi, bereik. Daarnaast kun je deze babyfoon gebruiken in combinatie met een applicatie op jouw smartphone. Je kunt jouw kindje dus overal ter wereld zien en horen.

Omdat dit verbindingstype via een Wifi verbinding en app werkt, kun je ook meerdere personen toegang geven als je dat wilt. Een klein minpunt van deze babyfoon verbindingstype is dat je wel moet beschikken over een sterk Wifi signaal. Het beeld of het geluid kan anders makkelijk gaan haperen of storen.

Dual Mode

Als je kiest voor een dual mode babyfoon verbindingstype, dan heb je een apparaat dat zowel digitaal als via Wifi werkt. Je kunt deze babyfoon gebruiken in combinatie met je telefoon, zodat je jouw baby kunt horen en zien. Dit kan ook via de ouderunit. Niet alleen thuis, maar ook onderweg via Wifi.

Wel is het zo dat je moet kunnen beschikken over een sterk Wifi signaal als je onderweg bent. Zo voorkom je dat het beeld of het geluid gaat ruisen of storen. Een dual mode babyfoon is storingsvrij.

PMR

Feitelijk gezien maakt een babyfoon met een PMR verbindingstype op dezelfde manier contact als dat met een analoge verbinding gebeurt. Wel is het zo dat het bereik van een PMR-babyfoon vele malen groter is. Een PMR babyfoon gebruikt namelijk dezelfde techniek als een walkie-talkie. Je kunt jouw kleintje tot op wel 3 kilometer afstand horen.

Daarnaast is dit babyfoon verbindingstype stralingsvrij en in tegenstelling tot een babyfoon met een analoog verbindingstype wél uit te breiden. Het ontvangen van beeld is niet mogelijk met een PMR-babyfoon.

Digitale transmissie – FHSS

Het babyfoon verbindingstype FHSS maakt gebruik van een digitale overbrenging of transmissie. Dat wil zeggen dat het beeld en het geluid niet of nauwelijks gevoelig is voor storingen. FHSS staat voor Frequency Hopping Spread Centrum. Inhoudelijk betekent dit dat het beeld en het geluid van de babyfoon via een code wordt overgebracht naar de ouderunit.

Je hebt dus altijd te maken met een veilige en versleutelde verbinding. Met dit babyfoon verbindingstype voorkom je dat anderen ongewenst meekijken en luisteren naar jouw kindje.